02 December 2015

DOLLYS PINKY SKINCARE PART 2

Salam,

Dollys Pinky Part 2 akan bersambung seketika nanti..

.Nanti saya sambung review lagi pasal produk skincare best nie :)Semakin mendapat sambutan ramai dek kerana kesannya yang superb. Dollys Pinky bantu baik pulih masalah kulit wajah korang :)






Pernah dengar pasal Dollys Pinky??

Salam,

Uols pernah dengar tak pasal skincare Dollys Pinky?

Meh saya nak buat review sikit pasal skincare best yang semakin menjadi bualan netizen di laman sosial memandangkan produk ini femes dekat Instagram & Facebook Pages..okay Dollys Pinky ni dikeluarkan pada April 2015 oleh BFF Team.

Apa yang bestnya pasal produk nie sebab harga berpatutan RM69.90 mengandungi 3 item utama iaitu Day Cream, Night Cream & Brigthening Cleanser.

Yang paling pentingnya mestilah  LULUS KKM & awak semua tak perlu risau kerana produk nie tidak memedihkan dan menggelupaskan kulit wajah. Set Dollys Pinky mampu menyelesaikan masalah kebiasaan kulit kaum wanita Asia.

Tiada lagi masalah kulit kusam dan cela dengan penggunaan Dollys Pinky. Awak-awak yang ada masalah jerawat, parut jerawat, liang roma terbuka, jeragat, usah risau kerana Dollys Pinky mampu uols menangani masalah kulit wajah awak semua tau.
   
Berbalik pada kandungan/formula utama produk Dollys Pinky.adalah  berasaskan
 unyit yang mana kandungan antioksidan pada kunyit dapat mengatasi masalah jerawat dan mampu menyelesaikan masalah lain kulit awak. Antara formula lain ialah Alpha Arbutin,Gluthation,Aloe Vera, Witch Hazel dan bahan2 alami yang selamat.

Kesan minima dapat dilihat seawal 7 hari penggunaan jika uols pakai secara konsisten, sabar  & tidak bertukar3 produk skincare.

Berminat nak cuba dan buat pembelian, boleh terus contact 012 999 1901 / 014 5160 411 atau boleh jek terus follow instagram rasmi : dollyspinnkyofficial dan fb page : dollyspinky untuk kesemua testimoni pelanggan yang daha pakai set Dollys Pinky.Sekali dah cuba, terus melekat taknak tukar skincare lain dah..hee..Kalau tak cayer. jom cepat-cepat cuba.








 

30 November 2015

EVERLYNN updates


Haa kali nak update pasal produk EVERLYNN. Dah lama sangat tak jenguk belog sendiri ats faktor kekangan masa ;)




Skin problems? Penat dah sebab selalu sangat bertukar skincare, beli supplement mahal mahal tapi masalah skin tak selesai selesai jugak.. Dah give up???? .DAH CUBA NATURAL SUPPLEMENT TERBAIK EVERLYNN?

Wajib kena cuba tau.. Sebab banyak sangat khasiat VCO/ Miracle Oil nie. 100% from natural source, x payah risau pasal chemical..Memang totally takde sebab VCO diperbuat dari 100% Cocos Nucifera atau bahasa mudahnya 100% Kelapa Dara asli.

VCO/ Miracle Oil ni sangat bagus untuk detoxing , nak cantik luaran, nak kulit lembap bersih uols kena start dari dalam terlebih dahulu..

So bila dalaman dah bebas toxin, skin luaran pun akan bertambah baik & VCO ni bertindak sebagai ni anti-bacterial, sangat bagus untuk awk yg ada masalah eczema, jerawat, dan untuk hilangkan masalah parut sangatlah recomended ๐Ÿ‘ .

#minyakkelapadaraeverlynn #vcoeverlynn

30 April 2015

Dhia Humaira Turning 1 Year Old



Assalamualaikum blogger tersayang,,


Jenjarang sekali dapat berbelog,, Nak update pasal anakanda yang ke 3.
Pejam celik pejam celik dah genap setahun Deck Ya.
Tak sempat nak buat sambutan besday party Deck Ya tahun nie dek umminya yang sibuk memanjang bukak booth.Nanti kita buat belated celebration.Apepun Ummi nak wish
Selamat Hari Lahir buat Dhia Humaira tersayang..
Semoga menjadi anak yang soleh, bijak pandai bila besar nanti..
Abah, Ummi & Abang Hariz & Hasif love u alwizz..

23 April 2014 - 23 April 2015 (1 year old)







23 April 2015

2015 pembuka bicara

Salam semua,

hehehe,, boleh dikira dalam jari berapa kali setahun jer yang sempat saya updAte & berbelog.Apapun2 welcome 2015 ๐Ÿ˜‚ Semoga tahun ini lebih dirahmati Allah swt buat kite semua.
entry pembuka tahun 2015 walaupun ni dh masuk bulan April ialah saya nak beriklan kejap :p 

Jika Anda ada masalah KULIT wajah seperti :

Kulit Kusam
Kulit Berminyak
Jerawat
Jeragat/Pigmentasi tompokan
Pori Terbuka
Parut Jerawat
Black Head & White Head
Bawah Mata Lebam

Jom cuba skincare hebat Dollys PInky.Skincare baru tapi dah lama kami edarkan utk tester secara percuma & dijual secara harga promo. Alhamdulillah dpt feedback yg positif. Hampir 90% berpuas hati.Tak sabar kami nak share lebih banyak TESTIMONIAL pelanggan terawal kami.
 


Ada 3 item hebat produk Dollys Pinky :
1. Brightening Cleanser
2. Day Cleanser
3. Night Cream

Harga Pasaran : RM59.90 + RM6.00 (postage)


๐ŸŽ€Dollys Pinky๐ŸŽ€ set penjagaan kulit wajah terbaik yang mampu mengatasi masalah biasa kaum wanita asia iaitu jerawat,jeragat liang roma terbuka serta mampu mencerahkan & mengembalikan semula keremajaan kulit.Tanpa penggelusapan & memedihkan kulit wajah anda.

Okay produk Dollys Pinky nie sangat best & harga mampu milik uolls..
Kalau nak tahu lebih lanjut cpt3 whatapps saya 012 9991901 yer..


14 October 2014

Cerita dah lapuk .Sambutan hari lahir Danials 4 tahun

Salam,


Haaaaaaaaaa..mesti u olls dah lama sangat kan nak tengok little twin..Hari ini nak update pasal little twin sebab dah lama bebenor tak update kisah mereka.
Nak cerita pasal benda yang dh berkurun lapuk..Hiihi sebelum masuk ke tahun baru nak update jugak pasal burday dorang sebabnya last year punya sambutan tak sempat saya nak share dkt belog oleh kerana ketiadaan masa & sangat-sangat sibuk...
Jadi Tanggal 29. Januari 2014, genaplah anak kembar saya berusia 4tahun.Dah besar sangat-sangat dorang, perangai jek tak berapa nak matured mana lagi walapun dah dihantar ke tadika..Hehehe..

Pejam celik pejam celik dah 4 tahun pun mereka, terasa lah sedikit tua saya ini kan...........Hukhuk.
Sambutan birthday mereka kali nie diadakan di kediaman saya dengan kehadiran jiran-jiran baru. Nak dijadikan cerita tahun nie sambutan sedikit meriah burday party si kembar,, oleh kerana cousin2 little twin yang dok negeri luar tu dapat sama meraikan & menyambut hari kelahiran mereka.

Sambutan dibuat secara sederhana sahaja bertemakan Minion, & saya pun tak sempat nak prepare apa apa maklum masa sambutan dorang saya tengah mengandung...makanan pun ditempah dengan pihak katering shj.Jadi takde apa nak story bagai, just nak share gambar- gambar little twin buat tatapan peminat Danial Hariz & Danial Hasif,, kamisudah kembali...
Sayang korang semua..muahhhhs.



















13 October 2014

Saya Jual Minyak Kelapa Dara EVERLYNN

Salam semua,


Alhamdulillah sudah masuk tahun ke 4 saya masih berniaga produk EVERLYNN seperti biasa, oleh disebabkan itulah masa untuk menghadap/menghupdate belog macam selalu dah tak sempat . Jadi bisness masih on seperti biasa menerusi online, fb page & instagram dan  saya juga selalu membuka booth di bazar-bazar fest
serta kini mempunyai satu unit kedai kecil...Risiko untung rugi, cabaran dalam persaingan perniagaan agak sengit, & stokis agent banyak datang dan pergi begitu juga dengan customer adalah adat dan lumrah akan tetapi Alhamdulillah, syukur ke hadrat Illahi perniagaan saya masih berjalan seperti biasa walau tidak segah dan sefemes produk jenama lain:)


Jadi hari ini saya nak panaskan balik produk jualan saya dah lama berada di pasaran jugak merupakan antara best seller produk EVERLYNN iaitu Minyak Kelapa Dara/ Virgin Coconut Oil..Spt yang u olls ketahui, VCO nie sangatlah famus oleh kerana pembuatannya menggunakan 100% natural ingredients dan diproses tanpa menggunakan haba atau kimia dimana struktur asal dalamannya dapat dikekalkan seasli-aslinya..

Antara kebaikan Minyak Kelapa Dara ialah sangat bagus untuk kesihatan dalaman, dalam hubungan suami isteri,untuk kecantikan luaran, ibu mengandung,ibu lepas bersalin, ibu dalam pantang & menyusukan bayi, bayi yang mempunyai masalah kulit/eczema,yang menghadapi masalah sembelit , masalah rambut gugur, dan bagi yang u olls nak obses untuk kurus sangatlah elok amalkan diet berserta consume VCO EVERLYNN secara konsisten kerana dengan mengamalkan  VCO ini dpt membantu mengurangkan berat badan dengan meningkatkan angka metabolik. Kalau nak cerita pasal khasiat VCO ini sangatlah banyak u olls.

Jadi,, untuk menyakinkan u olls semua akan keberkesanan produk ini dengan izin Allah swt,, jom kita tengok testimoni pengguna produk MINYAK KELAPA DARA EVERLYNN,,bagi  u olls yang berminat ingin menjadi reseller/stokis atau berminat ingin membuat pembelian borong VCO EVERLYNN bolehlah hubungi/whatapps saya di 012 9991901










Dhia Humaira 05 bulan


ุณْู€ู€ู€ู€ู€ู€ู€ู€ู€ู€ู€ู€ู€ู€ู€ู€ู€ู€ู…ِ ๏ทฒِุงู„ุฑَّุญْู…َู†ِ ุงู„ุฑَّุญِูŠู…


Assalamualaikum w.b.t



Hari ini macam rajin sikit nak update belog,, sebab baru siap copy gambar photoshoot Dhia Humaira yang sudah pun berusia 5 bulan, jadi rasa macam ada menda yang nak di updatekan sikit.

Rasa macam cepat pulak masa berlalu kan, Dhia dah nak masuk 6 bulan pun.Time pregnant punyalah siap membilang hari sebab terasa sangatlah lama nak mengendong kandungan 9 bulan 1 hari.
Jadi hari ini alkisah ceritanya tidak ada apa apa, cuma nak kasi can kat Dik Ya (nama panggilan Dhia) pulak kali ini yerr,, nak up gambar-gambar photoshoot Dik Ya  yang diambil 2 minggu lepas. Kalau tak bukak CD album Dik Ya, gamaknya sampai tahun depanla gambar-gambar tu tak ditransfer....Jadinya agak2 entry 2014 banyak pasal cerita pasal Dik Ya jek kan hehehe sebab zaman abang-abang kembar dah berlalu. Dah 4 tahun nie memacam pulakla ragam nak merayam,,yang peel tantrum pun satu hal dah..Takpe
auntie-autie yang mana rindukan abang-abang kembar, nanti kita update lain ENTRY pulak yer..Nak carik ilham utk update belog nie, sebab lama sangat dah i olls tinggal dunia belog rasa cam jakun n kekok pulakk.

Okey, itu jek nak cerita kita bersambung di lain entry pulak.Hikss..

















12 October 2014

Oktober 2014 Pembuka Tirai


Salam,,,,,,,

Fuhhhhhhhhhhhhhhhh!!
lama betul blog ni terbiar.
Last update Disember last year..dah nak masuk 1 tahun blog nie terbiar
Nak jenguk blog sendiri pun ada la 3,4 bulan sekali..

Beberapa bulan lalu blog terpaksa di 'private' kan atas sebab-sebab tertentu, & sekarang saya open balik utk tatapan followers reader & sahabat2 blogger yg masih mengenali saya.
Nie nak tulis apa pun tataw nie,, sebab begitu cepat masa berlalu dan saya pun sudah tidak sempat untuk aktif berbelog spt dahulu.

Buat awak awak semua yang dah tahu,, tahun 2014 tahun yang penuh bermakna buat saya, suami & anak2 sekeluarga sebab tahun ini pada tanggal 23.04.2014 saya telah selamat melahirkan seroang baby girl,, seorang jek taw kali ini hehehe yang diberi nama "DHIA HUMAIRA',, maka dengan ini secara automatik si kembar dah menjadi abang-abang..Little twin pun dah berusia 4 tahun sekarang,, wahhh sungguh cepat masa berlalu.Bertuahnya Dhia Humaira ini kerana sempat bertahnik/membelah mulut dgn tokoh ulama terkenal & tersohor iaitu Tuan Guru Hj. Nik Aziz Nik Mat..Bukan senang-senang & nak dapat peluang taw bertahnik dgn Tuan Guru Ini..Mudahan Dhia Humaira menjadi anak yang solehah, cerdik pandai,& menghormati orang tua bila dewasa nanti.

Jadi untuk entry ini, takde citer apa yang menarik..Cuma nak berkongsi kegembiraan saya telah mempunyai ahli keluarga baru yang kini sudahpun berusia 5 bulan.Oleh disebabkan lama sangat saya tak update belog,, saya nak kongsikan gambar baby girl saya nie banyak banyak..
Hehe,, insya Allah bertemu lagi kita di lain hari.



















** this is sticky post entry, scroll down for more new entries

Photobucket The EVERLYNN philosophy focuses on natural beauty from the Inside/Out.EVERLYNN is formulated from a French formula using nature’s ingredients of plants, fruits and natural ocean resources. The combination of the active extract from the Aloe Vera, and Bearberry,Leaf Extract & Marine Extract, Vitamin A,E,B2 as the main composition of EVERLYNN products. These formulas have been tested for its effectiveness in protecting and preserving your skin to make you look younger, beautiful and glowing. It provides moisture and protection against skin dryness and initiates the skin to become more healthy, supple, alive and firm. Other skin problem such as blemishes, pigmentation and tired skin can be solve easily. The product are manufactured in licensed laboratory with GMP certified by MOH since the year 2000 and is the only manufacturer of skin care products conducted by experienced dermatologist and medical cosmetologist. It is safe and halal to be used as it has been approved by KKM. Skin care means taking care of your skin, not covering up blemishes and wrinkles. Almost all EVERLYNN products can be used on every type and age of skin... We are confident that our products will help you achieve the healthy & glowing skin, looks youthful and feel younger in 30 days. Try it 100% completely for 30 days.. For more inquiry, please contact our Main Distrubutor Centre : 019-9941176
There was an error in this gadget