Percutian ke Ho Chi Minh Vietnam

Salam ^______________^


Salam buat pembaca Kisah Lynna yang masih setia membaca setiap entry Kisah Lynna.Jenjarang sekali baru boleh update entry..Entry percutian ke Vietnam inie pun sebenarnya dah lapuk.Tapi nak jugak diupdate dekat entry sepanjang percutian ke sana.
Sempena Cuti Hari Keputeraan Sultan Kelantan, saya suami bersama bff saya - Shikin dan juga rakan sepejabat yang lain sama- sama ke HCM Vietnam menggunakan khidmat travel agent.Guna travel agent lagi senang sb semuanya dah diatur cuma kena spend lebih sedikit duit berbanding dengan travel secara sendiri..

OK dari KLIA kami menaiki Vietnam Airlines lebih kurang jam 12.30 tghari & sampai lebih kurang jam 2 lebih..Perjalanan takdelah lama sangat..Setibanya di Saigon Airport, bas dah ready untuk pickup kami terus ke Hotel..Hotel tempat kami menginap di Thai lien Hotel, dekat sangat dengan pasar Ben Than Market tu.Malam2 boleh jalan kaki ke nak ke sana.Hotel taraf 3 bintang, oklah berbaloi dengan bayaran.Bilik pun boleh tahan luas jugak.

Hari pertama sampai tuw, dah dibawa oleh tourist guide ke Kg Melayu Champa.Kat situ tempat orang menjual kain telekung sulam, lycra yg berwarna warni trend skang tuww & mcm2 lagi lah shawl manik2 mengerlip pun banyak dijual di situ..Sebelah malam baru kami start merona di sekotar Ben Thay Market.U olls yang nak beli kain sembahyang tu jangan terburu-buru membeli di Kg. Melayu Champa sebab harga sedikit mahal.Baik beli di pasar Malam Ben THay Market aje.

Hari kedua kami disana, aktiviti ke Sg. Mekong.Pusing-pusing naik bot turun bot merentasi Sg, Mekong..Kami di bawa ke tempat perkampungan di Sg. Mekong, pelbagai barangan kulit dijual, kraftangan dari Vietnam, pakaian tradisional Vietnam. Kami juga di bawa makan ke gerai buah-buahan di sana..Memang sangat frsh & manis-manis buahan di sana.Lepas makan-makan, sambung aktiviti menaiki perahu ala-ala u olls nk menyeberangi sungai keciL ke Mundok, Thailand..HIIIhii ;p Menariknya yang mengayuh perahu nie semua terdiri dari kaum2 wanita, makcik- makcik tua...Tapi bila dah sampai kat jeti bot tu, jangan lupa nk hulur tips kat mereka..Sebab kesiankan penat-penat mereka kayu perahu yang sarat dgn muatan penumpang tidak melebihi 4 orang penumpang..

Setiba di jeti, kami dibawa ke satu tempat pembuatan coklat kelapa....Pelbagai perisa dan semuanya asli berasaskan kelapa..Kami sampai di jeti utama lebih kurang jam 2petang& perjalanan balik ke hotel memakan masa satu jam setengah..Sampai di hotel lebih kurang Jam 5.So petang tu sempatla kami ke Pasar Ben Than sebab kedai tutup pukul 7ptg di sana..Dekat pasar ni,u olls bolehla nak tempah baju kurung ke, jubah ke.Satu hari siap dijahit, keesokannya dorang akan hantar terus dekat hotel.Sempatla juga saya menempah sepasang jubah dengan membeli kain siap disana.Harga pun lebih jimat.Aktiviti di malam hari, kami hanya meronda ronda di pasar Malam Bhen Than sambil pekena air coffee best kat sana..Setiap malam wajib pekena cofee ice rasanya sangat-sangat kaw.

Hari ke 3 di sana lebih kepada hari membeli belah, apa yang banyaknya di sana spt baju kurung cotton ready made, kain pasang sulam, kain telekung tu ajekla. Hari ke 3 kami di bawa ke Chinatown, Saigon Square. Tempat yang tak sempat nk jejak di Russian Market & Hjh Basiroh..Tempat2 yang tak pergi tu kebanyakan jual kain telekung jek & baju2 dr China.

ok last day, hari kami berlepas pulang ke KB semula &tiba di KB jam 12.00 malam..Kesimpulan yang dapat dibuat dari percutian ini, yang jenis kaki shopping kain pasang kena bawak duit shoppim2 banyak-banyak.Dekat sana u olls blh guna matawang RM jugak, tak perlu tukar banyak sangat duet Dong,, Barang disana kebanyakannya murah-murah, tp part makan memang mahal tak silap seorang RM30 sekepala utk setiap kali makan..Lebih kurang 10USD seorang kena spend time makan & u olls kalau nk pergi makan di restoran HALAL yang saya blh suggest spt di Hjh Basiroh, Restoran Serai,& 1 Malaysia.
Oklahh sampai sinie dulu coretan lapuk percutian saya. Spt biasa, ada beberapa pict untuk di share sepanjang bercuti di sana :)))












White Coffee Collagen Plus Keluaran Terbaru EVERLYNN



Kopi mempunyai banyak manfaat kepada kesihatan dan kecantikan kulit, antaranya mengurangkan keradangan dan kemerahan pada kulit, malah menurut Universiti Kebangsaan Seoul, Korea, kopi mampu bertindak hampir sama seperti aspirin.

Kopi juga berkesan untuk mengurangkan bengkak dan kemerahan pada kulit termasuk mereka yang mempunyai kulit sensitif. Ia juga dikatakan mampu merangsang sel kolagen, yang mampu menghasilkan kulit anjal dan gebu.

Kolagen adalah protein utama bagi tisu sokongan dalam badan manusia. Kewujudannya merangkumi 30% daripada keseluruhan protein di dalam badan. Ia menyokong sebahagian besar sel-sel yang memberikan struktur, kekuatan dan kekenyalan kulit dan tisu badan.

Kesan Kekurangan Kolagen
Penghasilan kolagen berkurangan dengan kadar 1.5% pada setiap tahun selepas usia 25 tahun. Kesan penurangannya mula dirasai lebihkurang 10 tahun kemudian. Selepas usia 45-50 tahun, badan kita akan kehilangan hampir separuh daripada kolagen yang ada. Jadi, semakin tua, semakin berkurangan kolagen dalam badan.
Oleh itu kolagen diambil sebagai makanan kesihatan untuk pelbagai penyakit seperti osteoarthritis(sakit sendi), osteoporosis, arteriosclerosis selain untuk kegunaan kosmetik dan pelembab kulit.


Kesan Kolagen Ke Atas Badan

memelihara ketegangan dan keanjalan kulit
memelihara kelembapan kulit
menyokong baikpulih tisu dari kecederaan otot dan tulang
menguatkan otot dan tulang
membantu hati dalam proses detoksifikasi(buang toksin)
memelihara kelenturan sendi
mengurangkan keradangan(inflammation)
memberi tenaga
membantu pola tidur
memulihkan penyakit saraf dengan membina semula lapisan protin pada saraf

Kopi keluaran khas Everlynn diperkuatkan dengan marine kolagen dan juga diformulasi menggunakan biji kopi arabica & rabusta berkualiti tinggi.
Dijual pada harga RM 45.90. Berminat untuk mencuba cepat2 wassup/sms 012-9991901

MEH LIKES FB FANPAGE GUDANG KOSMETIK MURAH

Hye semua,,

Mula-mula sekali nak mintak u olls likes my fan page facebook GUDANG KOSMETIK MURAH:



Kenapa nak suh likes?Haaaaaaaaaaaaaa..banyak yang menarik kt dalam ini..
U olls yang suka & obses dengan kecantikan kulit wajah, yang obses nak kurus slim ramping juga yang peka dengan kesihatan boleh jengah masuk ke fanpage jualan  saya yer,Banyak skincare, supplement, kosmetik yang saya bawak masuk bersama utk dijual bagi peminat kisahlynna :)

Antara produk kosmetik yang saya jual spt CHAHAYA BEAUTY (produk turun temurun ni dah lama saya jual), EVERLYNN SKINCARE, BEAUTNATURELL,KARME, SF BEAUTY, EMILAY WHITEING,LAVINDA SLIMMIST dan macam-macam lagi..U olls blh add my instagram too "ONESSTOBEAUTY" 
Untuk membuat pembelian boleh jugak whatapps/sms saya 012-9991901
Yang berminat nak jana pendapatan dengan menjadi dropshipper di bawah naungan GUDANG KOSMETIK MURAH pun boleh, So lehla wat duit belanja  untuk raya ini..Kalau rajin dapatla hasilnya..purata INCOME dropshipper yang buat bisness bersama Everlynn dapatlah 3 angka seminggu..So u olls jom cepat2 contact saya yang berminat nak jadi dropship agent GUDANG KOSMETIK MURAH..




makin hari makin suram yer belog ini

hi u olls :)

Betapa lama saya tak hupdate belog ini..semakin lama semakin suram dan sepi yer :)))
jari jemari pun dah kaku nak menaip...idea pun mcm dh tak berapa nk banyak semenjak umur dah semakin nak meningkat nie :(..sedar tak sedar umur belog dah masuk 5 tahun.Kejapnya masa berlalu.

Hehhe ..kali tak ada apa nk story..just nak panaskan belod dgn story pasal anak kembar saya.Pasti u olls semua merindui my little twin kan?? Danial Hariz & Danial Hasif..Lama tak update story psl mereka...Kembar saya tahun ini cukupla 3tahun +++..Banyak progress dorang sejak sejak makin membesar ini, tak terlarat jari jemari ni nak menaip pendek kata tak cukup jari nak menaip kalau nak cerita pasal ragam mereka berdua.Mulut pun kemain banyak cakap sejak2 dah besar, pakaian pun nak pilih sendiri, masing-masing ada citarasa masing-masing, a & akal panjang tu memang selalu..Ada saja benda nak buat.

Haaaa, kali nie i nk tempek gambar mereka yang dah besar panjang nie buat peminat my little twin...sure  u olls rindu diaorang..Hehhehe :) Oklah kita berhenti di sini dulu..ada kelapangan saya bersua kembali.




betapa lamanya saya tak update blog nak citer pasal VCO EVERLYNN

assalamualaikum semua,,,


betapa lamanya saya tak update belog,hai rindu betul nak berbelogwalking dkt belog kwn2...asyik bertangguh nk menjengah..hari ini ada kelapangan sikit nk berbelog mengenai produk EVERLYNN yang semakin hot, hot & hot di pasaran iaitu MINYAK KELAPA DARA/VIRGIN COCONUT OIL EVERLYNN yang hanya berharga RM40 sahaja :)
Saya sendiri dah consume almost 6bulan untuk VCO ini, alhamdulillah masalah kulit kering tiada lagi & jerawat juga jarang muncul setiap kali datang bulan ..so VCO ni memang sangat2 baguslah,, untuk kecantikan dalaman & juga luaran disarakan kepada anda semua kaum wanita yang ingin menjaga kesihatan..



PRODUK VCO EVERLYNN



Info secara ringkas mengenai khasiat/fungsi tentang VCO nie :)

- Menghilangkan parut jerawat dan strechmark bagi wanita yang hamil.

- Kulit tidak mengalami sebarang masalah jerawat, berminyak, dan kering.
- Membantu mengurangkan berat badan dengan meningkatkan angka metabolik.

- Melembutkan kulit muka dan memberi perlindungan dari sinaran matahari.

- Meningkatkan tenaga dan daya tahan fizikal dan mental.

- Memperbaiki pencernaan dan penyerapan vitamin-vitamin

- Melindungi tubuh daripada kanser.

- Jerawat cepat susut

- Regular semula PMS anda

- Sistem penghadaman lebih baik

- Mengurangkan tidur berdengkur

- Kesuburan- Kurangkan rasa senggugut

- Batuk dan selsema cepat hilang


testimonial pelanggan EVERLYNN

yang telah menggunakan produk Minyak Kelapa Dara/VCO EVERLYNN..Jerawat semakin hilang & kulit wajah tidak mudah ditumbuhi jerawat lagi..Produk VCO terkenal dgn banyak khasiat utk kecantikan & kesihatan.




So, bagi anda kat luar sana jom cepat consume VCO EVERLYNN yang penuh dengan khasiat, juga sangat elok bagi kesihatan dalaman & kecantikan luaran kita..Sesuai digunakan bagi peringkat umur baik lelaki mahupun perempuan :) Bagi anda yang berminat ingin membuat pembelian & juga ingin menjadi agent VCo EVERLYNN boleh contact saya di talian 012-9991901

hello Februari 2013

Salam semua,


Tanpa kusedari semakin lama semakin jauh ditinggalkan belog ini dek kerana masa yang agak terbatas ^^___^^

Setelah sekian lama tidak berkesempatan untuk sentiasa mengupdate kisah-kisah Lynna di blog ini, hari ini baru ada sedikit ruang utk saya berbelog..Alhamdulillah, untuk tahun 2013 banyak rancangan2 yang telah direncanakan sedikit sebanyak sudah terlaksana di awal tahun & juga tahun 2012 banyak yg berlaku episod suka duka yang sudah ditempuhi,, mudahan tahun ini tahun yang lebih bermakna buat saya sekeluarga..

Berbalik pada cerita tahun lepas,, saya terlepas satu entry ;p part nya ialah " tahniah buat en.suami sebab akhirnya dah grad dengan jayanya setelah sekian lama berhempas pulas menyambung study di usia2 tua nie"hehhe..lps nie bolehla mintak naik pangkat yer ;p ada rezeki tak kemana ek :)..




Part yang saya tertinggal jugak, this year mmg kelam kabut sket..Memang dh takder masa terluang untuk sy hupdate selalu belog mcm dulu2.This year jugak dugaan pertama yang saya lalui adalah terlantar di ward selama 5 hari.seminggu sebelum hari ulang tahun kembar saya.Sowyy  anak2 ku tahun nie umi tak buat majlis hari lahir untuk u olls, hanya menyambut secara ringkas 2 minggu selepas tarikh ulang tahun yang ke 3 29/02/2013..

Enjoy sekeping gambar yang di ambil menerusi iphone yang sempat saya upload utk masa ini, sowyy gambar kureng jelass.Ini tahun memang takder prepration langsung utk majlis hari lahir kembar saya spt tahun yg lepas2..Insya Allah tahun depan kite buat yang best-best sikit yerr :)Apepun masih tidak terlambat untuk ,mengucapkan

SELAMAT HARI ULANG TAHUN YANG KE 3 BUAT ANAK2 KU TERSAYANG..JADILAH ANAK YANG SOLEH, BIJAK PANDAI & BERIMAN BILA BESAR  NANTI..




Okay now, cerita pasal saya pun takde benda2 & cerita yang menarik..Hehehe..angka sentiasa bergerak & bergerak..Umur makin meningkat..apa yang penting merencanakan sesuatu yg lebih baik untuk masa hadapan..Alhamdulillah perkembangan perniagaan EVERLYNN semakin baik & makin dikenali di seluruh Malaysia serta urusan bisness berjalan lancar walaupun banyak halangan & dugaan yang berlaku tapi semua ini tidak mematahkan semangat saya untuk terus lagi berjaya.Bagi anda semua yang berminat ingin menyertai warga EVERLYNN boleh contact saya sendiri di talian 019-9941176





Okay..sampai disini dulu coretam ringkas buat peminat kisah lynna.Insya Allah ada kelapangan saya akan kembali bersua di sini..Utk keep update dgn saya boleh likes fanpage EVERLYNN SKINCARE OFFICIAL..:)

PRODUK HOT KELUARAN EVERLYNN


PRODUK HOT KELUARAN EVERLYNN




Kebaikan-kebaikan VCO:


• menghilangkan parut jerawat & strecthmark
• kulit tidak mengalami sebarang masalah jerawat, berminyak & juga kering
• melembutkan kulit muka dan memberi perlindungan dr sinaran matahari
• Pengurangan kenaikan jerawat
• Mempercepat penggantian sel-sel mati dgn yg baru
• melambatkan proses penuaan
• mengatasi masalah kerosakan gigi
• melindungi tubuh drpd kanser payudara & kanser rahim
• mengurangkan risiko serangan sakit jantung dan darah tinggi
• melindungi diri dari serangan osteoporosis
• melegakan pernafasan (mencairkan kahak dan membersihkan laluan pernafasan dan kerongkong)
• membunuh kulat, bacteria dan virus atau sakit kulit pada kemaluan (keputihan)
• amat baik bagi mengatasi masalah monopos wanita
• melawaskan pembuangan air besar dan kecil
• memperbaiki pencernaan & penyerapan vitamin2
• meningkatkan tenaga dan daya tahan fizikal, mental
• PMS akan teratur
• Mengurangkan berat badan bg seseorang yg ada lebihan lemak sahaja (org kurus sekiranya makan tiada effect, weight tetap maintain)
• Mengurangkan tidur berdengkur


VCO sgt sesuai diambil oleh: Lelaki & Perempuan

1) bagi individu yang nak cepat jerawat hilang dan tidak meninggalkan parut
2) individu yang mempunyai masalah kulit berminyak

3) individu yang ingin mendapatkan berat badan ideal

4) individu yang berbadan besar & banyak lemak kerana VCO boleh mengurangkan berat badan

5) individu yang mempunyai masalah alahan pada seafood

6) wanita yg ingin hamil kerana VCO ni membantu meningkatkan tahap kesuburan wanita

7) wanita yg hamil kerana ibu2 yg mengamalkan vco semasa hamil, insyaALLAH baby tak mudah kena kuning.

Wanita yg menyusu kerana VCO membantu memperbanyakan pengeluaran air susu dan dpt menurunkan berat badan

9) wanita yg mengalami senggugut

10) wanita yg kitaran haidnya tidak teratur

11) org yg mengalami masalah pembuangan air besar atau kecil

Untuk ibu-ibu yang breastfeeding, anda tidak perlu risau.. kerana di dalam minyak VCO ini terkandung MCFA (Medium Chain Fatty Acid), yang mana ia merupakan komponen asam lemak berantai sedang yang memiliki banyak fungsi. Antaranya:

-memudahkan bayi menyerap nutrisi

-memperbaiki penyerapan vitamin, mineral, dan protein yang bisa dilarutkan lemak

-meningkatkan absorbsi kalsium yang penting bagi pertumbuhan bayi

-melindungi bayi dari mikroorganisma yang merbahaya

Minyak VCO ini akan meningkatkan MCFA pada ibu menyusui sampai 3 kali ganda. Pemberian makanan yang mengandung MCFA pada ibu menyusui akan menghasilkan air susu yang kaya akan MCFA.

CARA PENGGUNAAN

nie penggunaaan die..senang & simple je :

makan 2 x sehari pagI dan malam...nak kesan baik bagi menghilangkan parut-parut jerawat, softgel VCO boleh di sapu pada tempat bermasalah..better pakai semasa hendak tidur kerana pada waktu malam penyerapan paling tunggu :) just gunting softgel pada bahagian hujung bg kegunaan sapuan

Berminat ingin menjadi sebahagian dari warga EVERLYNN??Boleh contact 019-9941176 sekiranya anda berminat untuk menjadi stokis/agent bagi VC0/MINYAK KELAPA DARA EVERLYNN..Dengan berbekalkan modal yang sanngat rendah bermula RM200 sahaja & profit yang agak lumayan anda berpeluang untuk menjana pendapatan sehingga 4 angka kalau kena caranya :)

Jangan lupa untuk mencari Majalah Harmoni Keluaran 1 Februari 2013,, kerana ikhlas khas mengenai VCO EVERLYNN ada didalamnya.Stokis/agent diseluruh Malaysia diperlukan..Bagi yang berminat boleh contact 019-9941176/013-9959933 yer :)

EVERLYNN DI UTUSAN MALAYSIA 29/12/2012

Salam semua,,

Alhamdulillah penghujung tahun 2012 merupakan hari-hari terbaik buat kami warga team EVERLYNN oleh kerana sekali lagi iklan EVERLYNN 'featured in' Utusan Malaysia 29/12/2012..Cukup setahun EVERLYNN di pasaran semakin hari EVERLYNN SKINCARE semakin mendapat tempat di hati para wanita yang inginkan kulit mereka lebih cantik jelita seperti awal remaja..Alhamdulillah, berkat usaha penat lelah EVERLYNN semakin dikenali dan mendapat sambutan di pasaran seluruh Malaysia & Brunei..Kami di EVERLYNN sentiasa memberikan produk yang terbaik khusunya buat para wanita yang ingin mendapatkan kulit yang lebih halus, cerah & berseri..

Untuk keterangan produk EVERLYNN anda semua boleh refer website www.everlynn.com.my & pembelian juga boleh dibuat menerusi nama-nama pengedar di sana.



Buat bloggers yang disayangi semua jom beramai-ramai likes fanpage Facebook EVERLYN " EVERLYNN SKINCARE OFFICIAL"..untuk dapatkan info terkini mengenai harga,maklumat produk, jadual booth bergerak kami yang bakal berjalan & dibuka kepada orang ramai untuk 2013..


Bagi peminat-peminat EVERLYNN di Kelantan, anda semua boleh terus walk in untuk dapatkan produk sama ada di HQ kami di 1527-F Jalan Raja Perempuan Zainab II talian 09-7643144 atau stokis tunggal kami di Pasir Mas- Myshop2u di talian 013-9674927

SELAMAT TAHUN BARU 2013



Salam, semua


Alhamdulillah, masih diberi nafas untuk meneruskan hidup...Alhamdulillah, kita sudah masuk ke tahun baru 2013.Mudahan apa yang telah berlalu pada 2012 membawa episod yang bermakna buat kita semua dan untuk tahun ini 2013, mudahan juga apa yang dihajati, direncanakan dapat tercapai untuk misi 2013..Buat warga team EVERLYNN, sekalung penghargaan dan terima kasih di atas segala kesungguhan, penat lelah anda dalam memperkenalkan EVERLYNN ke seluruh Malaysia juga kesetiaan anda kerana masih bersama pihak kami dalam menjana punca pendapatan..

Dengan ini saya ingin mengucapkan SELAMAT TAHU BARU 2013 buat pembaca, peminat kisahlynna.blogspot.com juga buat semua para bloggers yang disayangi semua..Ayuh Tanam azam baru 2013 dan sama-sama kita laksanakan agar sasaran yang diinginkan dapat tercapai.

Produk terbaru Keluaran EVERLYNN

Salam & selamat pagi semua, Syukur ke hadrat Ilahi semua masih dipanjangkan umur, diberikan kesihatan yang baik & kehidupan yang bahagia selalu dan mudahan juga selalu dirahmati Allah swt. Sekali lagi, alhamdulillah produk EVERLYNN semakin dikenali di seluruh Malaysia, & mempunyai peminat-peminatnya yg tersendiri..

Kini Everlynn telah menambah satu lagi rangkaian produk kesihatan iaitu Virgin Coconut Oil (Minyak Kelapa Dara) - VCO EVERLYNN merupakan  sejenis supplement utk kulit yg terbaik bAgi mendapatkan kulit yang sihat dan cantik selain menyihatkan tubuh badan..VCO EVERLYNN diperbuat dari minyak klapa dara 100% organic dan gred A, dan terdiri daripda 90% lemak tepu yang baik utk kesihatan.Yang paling penting HALAL & SELAMAT serta tiada penggunaan bahan kimia dalam proses penghasilan serta menggunakan 100%  minyak kelapa /bahan semulajadi yang sangat bagus, pemprosesan dibuat melalui proses penyulingan tanpa menggunakan pemanasan haba...

Produk EVERLYNN yang tengah hot selling pada musim ini hanya berharga RM40 sahaja bagi 60softgels..Antara khasiat/fungsi Minyak Kelapa Dara (VCO) ialah -:

Kebaikan-kebaikan VCO:
• menghilangkan parut jerawat & strecthmark
• kulit tidak mengalami sebarang masalah jerawat, berminyak & juga kering
• melembutkan kulit muka dan memberi perlindungan dr sinaran matahari
• Pengurangan kenaikan jerawat
• Mempercepat penggantian sel-sel mati dgn yg baru
• melambatkan proses penuaan
• mengatasi masalah kerosakan gigi
• melindungi tubuh drpd kanser payudara & kanser rahim
• mengurangkan risiko serangan sakit jantung dan darah tinggi
• melindungi diri dari serangan osteoporosis
• melegakan pernafasan (mencairkan kahak dan membersihkan laluan pernafasan dan kerongkong)
• membunuh kulat, bacteria dan virus atau sakit kulit pada kemaluan (keputihan)
• amat baik bagi mengatasi masalah monopos wanita
• melawaskan pembuangan air besar dan kecil
• memperbaiki pencernaan & penyerapan vitamin2
• meningkatkan tenaga dan daya tahan fizikal, mental
• PMS akan teratur
• Mengurangkan berat badan bg seseorang yg ada lebihan lemak sahaja (org kurus sekiranya makan tiada effect, weight tetap maintain)
• Mengurangkan tidur berdengkur

VCO sgt sesuai diambil oleh:   Lelaki & Perempuan

1) bagi individu yang nak cepat jerawat hilang dan tidak meninggalkan parut
2) individu yang mempunyai masalah kulit berminyak
3) individu yang ingin mendapatkan berat badan ideal
4) individu yang berbadan besar & banyak lemak kerana VCO boleh mengurangkan ebrat badan
5) individu yang mempunyai masalah alahan pada seafood
6) wanita yg ingin hamil kerana VCO ni membantu meningkatkan tahap kesuburan wanita
7) wanita yg hamil kerana ibu2 yg mengamalkan vco semasa hamil, insyaALLAH baby tak mudah kena kuning.

Wanita yg menyusu kerana VCO membantu memperbanyakan pengeluaran air susu dan dpt menurunkan berat badan

9) wanita yg mengalami senggugut
10) wanita yg kitaran haidnya tidak teratur
11) org yg mengalami masalah pembuangan air besar atau kecil

Untuk ibu-ibu yang breastfeeding, anda tidak perlu risau.. kerana di dalam minyak VCO ini terkandung MCFA (Medium Chain Fatty Acid), yang mana ia merupakan komponen asam lemak berantai sedang yang memiliki banyak fungsi.
Antaranya:

-memudahkan bayi menyerap nutrisi
-memperbaiki penyerapan vitamin, mineral, dan protein yang bisa dilarutkan lemak
-meningkatkan absorbsi kalsium yang penting bagi pertumbuhan bayi
-melindungi bayi dari mikroorganisma yang merbahaya

Minyak VCO ini akan meningkatkan MCFA pada ibu menyusui sampai 3 kali ganda. Pemberian makanan yang mengandung MCFA pada ibu menyusui akan menghasilkan air susu yang kaya akan MCFA.

CARA PENGGUNAAN

nie penggunaaan die..senang & simple je :

makan 2 x sehari pagI dan malam...nak kesan baik bagi menghilangkan parut-parut jerawat, softgel VCO boleh di sapu pada tempat bermasalah..better pakai semasa hendak tidur kerana pada waktu malam penyerapan paling tunggu :) just gunting softgel pada bahagian hujung bg kegunaan sapuan..


   
Yang berminat ingin membuat pembelian boleh contact 019-9941176 atau boleh datang walk in sendiri ke HQ Kubang Kerian 09-7643144 atau dapatkan dengan stokis/agent kami bagi pembelian secara runcit.list nama saya akan update kemudian nanti di sini :))

** this is sticky post entry, scroll down for more new entries

Photobucket The EVERLYNN philosophy focuses on natural beauty from the Inside/Out.EVERLYNN is formulated from a French formula using nature’s ingredients of plants, fruits and natural ocean resources. The combination of the active extract from the Aloe Vera, and Bearberry,Leaf Extract & Marine Extract, Vitamin A,E,B2 as the main composition of EVERLYNN products. These formulas have been tested for its effectiveness in protecting and preserving your skin to make you look younger, beautiful and glowing. It provides moisture and protection against skin dryness and initiates the skin to become more healthy, supple, alive and firm. Other skin problem such as blemishes, pigmentation and tired skin can be solve easily. The product are manufactured in licensed laboratory with GMP certified by MOH since the year 2000 and is the only manufacturer of skin care products conducted by experienced dermatologist and medical cosmetologist. It is safe and halal to be used as it has been approved by KKM. Skin care means taking care of your skin, not covering up blemishes and wrinkles. Almost all EVERLYNN products can be used on every type and age of skin... We are confident that our products will help you achieve the healthy & glowing skin, looks youthful and feel younger in 30 days. Try it 100% completely for 30 days.. For more inquiry, please contact our Main Distrubutor Centre : 019-9941176

Share it

 

Copyright © Kisah Lynna 2012 | All rights reserved | Blog Design by Krafty Palette.